1. УВОД

Добре дошли в онлайн магазина на KinkaleriaPuffy.com – магазина с най-достъпните онлайн оферти за шевни материали и аксесоари в България! Използването на услугите, предлагани в рамките на електронния магазин, означава, че сте прочели и разбрали настоящите общи условия и сте съгласни да спазвате разпоредбите към тях. По този начин, Общите условия съставляват съдържанието на Договор за електронни услуги, сключен между Вас и „ТЕО-6 ” ЕООД.

Договорът, произтичащ, от настоящите Общи условия, се активира (се сключва) при подаването на поръчка към нас, след като изрично маркирате бутона „Съгласен съм с общите условия” и изпратите поръчката посредством бутона „Потвърди”. След сключването на договора между Вас и „ТЕО-6 ” ЕООД, страните се задължават да спазят клаузите, описани в Общите условия. Договорът има съдебна тежест и страните подлежат на наказателна отговорност съгласно действащото Българско законодателство.


2. ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЕЛЕКТРОННИЯТ МАГАЗИН

Електронният магазин е предназначен за всички лица, които имат навършени поне 18 години и не са поставени под запрещение. Електронният магазин не може да бъде използван от лица, които нямат навършена поне 18 годишна възраст.


3. УСЛОВИЯ ЗА ПОКУПКА

Всички цени в електронния магазин са окончателни и важат за деня на поръчката. Всички цени на продуктите са в лева с включено ДДС. Всички продукти, поръчани през сайта, ще бъдат доставени съгласно условията, указани в клауза 8 „Доставка”.


4. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

„ТЕО-6 ” ЕООД има право да събира и използва информация за своите клиенти, след като те се регистрират. С изразяване на съгласие с настоящите Общи условия, клиентът се съгласява информацията за него да бъде обработвана по предвидения в тях ред.
„ТЕО-6 ” ЕООД е регистриран като администратор на лични данни съгласно Закона за защита на личните данни.
„ТЕО-6 ” ЕООД се задължава да съхранява и да не разпространява данните, предоставени от клиента при регистрацията и представляващи лични данни по смисъла на ЗЗЛД и да ги използва единствено за обслужването му. Предоставената информация от клиента се използва за приемане и изпълнение на поръчки, услуги и оферти, персонализиране на промоционални оферти и връзка с клиентите за потвърждаване и изпълнение на поръчката. „ТЕО-6 ” ЕООД гарантира, че данните на клиента няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните, освен в случаите, когато е получил изрично съгласие от клиента при регистрацията или по-късно, информацията е изискана от държавни органи, които са оправомощени за това и в други предвидени от закона случаи.


5. УСЛОВИЯ ЗА ПОДАВАНЕ НА ПОРЪЧКА

Поръчването от сайта e бързо и лесно. Просто следвайте по-долните стъпки. В случай, че имате някакви въпроси, моля свържете се с нас на указаните телефони и email адреси. Нашите консултанти с радост ще ви помогнат.

  1. Добавете продукти в кошницата - запознайте се добре с продуктите на „ТЕО-6 ” ЕООД. Премерете всички предимства и функции на продукта и ако те Ви удовлетворяват натиснете бутон „Купи”. Посредством това действие Вие добавяте продукта във виртуалната Ви кошница и отбелязвате съгласие с характеристиките и параметрите на продукта. Това не означава, че го купувате. В последствие Вие можете да промените количествата или да го премахнете от кошницата. Извършете същото действие и за останалите продукти, които желаете да закупите. Ако желаете да закупите повече от един брой (метър, пакет) от продукта, въведете желаното количество в графата.
  2. Прегледайте Вашата виртуална кошница – в горния десен ъгъл на Вашия екран се визуализира картинка на кошница. Щракнете с курсора върху нея.Това действие ще Ви отведе във Вашата кошница. Тук можете да видите всички продукти, които сте добавили. Посредством бутона за изтриване, Вие можете да премахнете даден продукт от нея. В кошницата можете също да промените количеството на съответен продукт, който желаете. По подразбиране количеството е единица.
  3. Потвърдете продуктите от Вашата кошница – след като сте добавили всички продукти, които желаете, е необходимо да потвърдите, че наистина искате да закупите тези продукти. За да потвърдите Вашата кошница, е необходимо първо да поставите съгласие на бутона „Съгласен съм с общите условия”. С това действие Вие подписвате договор, в случай, че подадете поръчка към нас. За да потвърдите Вашата кошница, е необходимо да натиснете бутон „Следваща стъпка”. С това действие Вие се съгласявате с продуктите, които са описани в кошницата, както и с тяхното количество.
  4. Въведете Вашите данни – Моля попълнете всички задължителни данни, които са ни необходими, за да доставим Вашата поръчка. В случай, че желаете да Ви бъде издадена фактура, моля маркирайте бутон „желая фактура” и попълнете изискуемата информация. Вашата фактура ще бъде доставена заедно с пратката. Следващото важно нещо което трябва да отбележите е „начина на плащане“. Натиснете бутон „Следваща стъпка”.
  5. Направете Вашата поръчка – за да подадете поръчка към „ТЕО-6 ” ЕООД, е необходимо да натиснете бутон „Потвърди”. С това действие Вие ни изпращате Вашата поръчка и подписвате договор за доставка, от който произтичат отговорностите на страните.
В знак, че Вашата поръчка е приета, Вие ще получите съобщение на указаната от Вас електронна поща.


6. ОДОБРЕНИЕ НА ПОРЪЧКА

За да бъде активирана за производство и доставка, Вашата поръчка подлежи на потвърждение. Наш консултант ще се свърже с Вас на посочения от Вас телефон. Необходимо е да потвърдите устно поръчката, която сте подали. Това е необходимо с цел да Ви предпазим от допуснати грешки или хакерски атаки. Вашата поръчка ще бъде отказана, в случай, че в рамките на 24 часа не успеем да се свържем с Вас на указаните телефони или откажете достъп за комуникация в рамките на 3 опита. Вашата поръчка ще бъде отказана, в случай, че подателят й няма навършени 18 години. От отказа за производство и доставка не произтичат никакви наказателни отговорности за страните.


7. ОТКАЗ ОТ ВЕЧЕ ПОДАДЕНА ПОРЪЧКА

Всеки наш Клиент, подал поръчка, има правото да се откаже от нея. Отказът трябва да бъде извършен в рамките на не повече от 2 часа след нейното подаване. Отказът от подадена поръчка се извършва, като се свържете с наш консултант на указаните телефони. От Вас ще бъде изискана информация относно: номера на поръчката (можете да го видите от email-а, с който сме Ви потвърдили поръчката), името, на чието е подадена поръчката, както и адреса за доставка.
Важно: В случай, че Вашата поръчка вече е предадена на куриер за доставка, „ТЕО-6 ” ЕООД ще откаже вашето искане за отказ. В тези случаи е необходимо да откажете поръчката при получаване от куриер. При отказ при получаване от куриер, Вие дължите сумата за транспорт, посочена Ви в полученото писмо при пускането на Вашата поръчка, умножена по 2. Това задължение не може да бъде оспорвано, в случай, че сте поставили съгласие на „общите условия за доставка” и параметрите на доставката са спазени съгласно указаните от Вас продукти и количества.


8. ДОСТАВКА

Продуктите, които в момента на поръчката са в наличност, се доставят по следния начин:
- Заявки, направени преди 14:00 часа се обработват и изпращат на деня и се доставят на следващия работен ден.
- Заявки, направени след 14:01 часа се обработват и изпращат на следващия работен ден и се доставят на по-следващия работен ден.
Ако продуктът в момента не е в наличност, клиентът ще бъде уведомен за срока на доставката при потвърждаване на поръчката по телефона от страна на „ТЕО-6 ” ЕООД.
Ако поръчаният от клиента продукт не може да бъде доставен, „ТЕО-6 ” ЕООД ще се свърже лично с клиента, като използва данните за контакт, посочени при подаването на поръчката. В случай, че поръчката е направена в почивен или празничен ден, срокът за доставка започва да тече от първия работен ден, следващ деня, в който е направена поръчката.
Клиентът, при потвърждаване на поръчката от страна на „ТЕО-6 ” ЕООД, бива уведомяван относно наличността на поръчаната от него стока и срока, за който може да бъде доставена.
Стоката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка.
„ТЕО-6 ” ЕООД си запазва правото да удължи срока и датата за доставка в случай, че в планирания за производство интервал от време се съберат голям брой почивни и празнични дни, както и при свръхнатоварване. За всяко удължаване на срока за доставка „ТЕО-6 ” ЕООД информира своите Клиенти 2 (два) календарни дни преди датата за доставка, на указаната от Вас електронна поща.
Удължаването на срока не може да бъде повече от 5 (пет) работни дни.
„ТЕО-6 ” ЕООД доставя своите поръчки с куриер или с фирмен транспорт, в зависимост от текущите условия и даденост. Всеки Клиент бива информиран допълнително за начина на доставка.
Куриерската услуга се дължи от страна на Клиента, като се възползва от преференциалните цени на „ТЕО-6 ” ЕООД.
Всички продукти се доставят до партера на жилището или входната врата на къщата и не се предлага услугата „Качване по етажите”.
При доставка Вие получавате следните документи:
- Касова бележка или РАЗПИСКА ЗА ИЗПЛАТЕН ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Молим, пазете тези документи. И двата документа са с еднаква Юридическа тежест. Съгласно Българското законодателство, тази разписка е законово признат документ и замества напълно касовата бележка.
- Фактура – издава се в случаите, когато това е изрично опоменато.


9. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

При пазаруване от електронната платформа www.kinkaleriapuffy.com, Ви предоставяме следните възможности за плащане:
- Плащане при доставка с услугата НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ – плащате на куриера, при получаване на стоката.


10. ГАРАНЦИЯ И РЕКЛАМАЦИЯ

Всеки продукт, закупен от електронния магазин, е с 1 месец гаранция за качество. Тази гаранция е невалидна в случай, че в техническото описание на продукта е указан друг срок за гаранция. В този случай, важи срокът, упоменат в „техническите характеристики” на продукта. За да се възползвате от гаранционен сервиз, е необходимо да ни изпратите официално писмо на указаните адреси с описанието на проблема, както и с описанието на направената от Вас поръчка. В рамките на 48 часа нашите консултанти ще обработят Вашето искане и ще се свържат с Вас.


11. ПОЛИТИКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ, ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ НА КАРТОДЪРЖАТЕЛИ И ОТКАЗ ОТ НАПРАВЕНА ПОРЪЧКА

Всеки Клиент, закупил продукт от електронния магазин, има правото да върне продукта в срок от 7 (седем) календарни дни, считано от момента на получаването му. Задължително изискване е продуктът да бъде опакован и окомплектован по начина, по който е получен. При връщането на продукта е задължително и да приложите съпътстващите го документи. Моля, не избързвайте да изхвърляте и късате опаковката.
Продукт, който не е опакован по начина, по който е получен, не подлежи на връщане и „ТЕО-6 ” ЕООД не носи наказателна отговорност за отказа за връщане на продукта.
Връщането на продукта се извършва по куриер, на указан от наш консултант адрес, за сметка на Клиента. В случай на връщане на продукта, Клиентът дължи сумата по направените разходи за връщане на продукта. Тази сума ще бъде удържана от извършеното плащане на Клиента. Сумата, която Клиентът е заплатил за продукта, ще бъде възстановена с пощенски запис в срок до 7 (седем) календарни дни, след одобрението на искането за връщане на продукта.
ВНИМАНИЕ: Гореопоменатият метод за връщане на платената сума не е валиден, при направено плащане с кредитна/дебитна карта. При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.
За повече информация относно връщането на продукта, моля свържете се с наш консултант на посочените координати.


12. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Като използвате електронния магазин, Вие се задължавате да:

  1. съобразявате с посочените разпоредби;
  2. действате честно и почтено спрямо „ТЕО-6 ” ЕООД и най-вече да предоставите точна и неподвеждаща лична информация.13. СЕДАЛИЩЕ НА ТЪРГОВЕЦА

За всички заинтересовани страни предоставяме пълната юридическа информация за обслужващата сайта фирма:

ФИРМА: ТЕО-6 ЕООД
ЕИК - 204413009
Адрес: ул:Никола Й.Вапцаров-11
МОЛ: Теодора Петрова
EMAIL ЗА ОФИЦИАЛНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ: kinkaleriapuffy@gmail.com
Тази контактна информация да се използва и в случаите на възникнали въпроси, неточности и рекламации. Молим, в случай на подобен проблем, да ни информирате писмено с кратко описание на въпроса/проблема, на указания email адрес.
В рамките до 48 работни часа наш служител ще се свърже с Вас, за да бъдат уточнени всички Ваши въпроси и неточности, както и методите за тяхното отстраняване.


14. ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА КЛИЕНТСКИТЕ ДАННИ

„ТЕО-6 ” ЕООД е регистриран оператор на лични данни съгласно ЗЗЛД.
С цел изпълнение на поетите ангажименти по изработка и доставка на поетите поръчки, „ТЕО-6 ” ЕООД събира следните данни от своите Клиенти:
- Клиентски данни, необходими за доставка;
- Клиентски данни, необходими за допълнителни бонус регистрции.
Събраните данни се използват само и единствено с цел изработка и доставка на постъпилите поръчки. „ТЕО-6 ” ЕООД предоставя Клиентски данни на трети лица само и единствено с цел извършване на доставка с фирмен транспорт. Всеки Клиент може да откаже тази операция при подаването на своята поръчка или допълнително на публикуваните в общите условия контактни данни.

„ТЕО-6 ” ЕООД не събира и не оперира със:
- Картови данни – до тези данни има достъп само опериращата банка
- Автентикационни данни – до тези данни има достъп само банката, Издател на картата


15. ИЗМЕНЕНИЯ КЪМ ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

„ТЕО-6 ” ЕООД си запазва правото да променя настоящите Общи условия или да издаде нов вариант на услугите в рамките на електронния магазин. Промяната ще влезе в сила от датата, посочена от „ТЕО-6 ” ЕООД, като срокът не може да бъде по-кратък от 7 (седем) дни от момента, когато изменените Общи условия са публикувани в магазина.

Дата на редакция: Февруари 2016 г.